Вівторок, 23 Квітня, 2024

За грантові кошти в одному з районів Кривого Рогу з’явилась затишна зона відпочинку

У Кривому Розі мешканці мікрорайону Східний – 2,3 виграли грант у «АрселорМіттал Кривий Ріг» на реалізацію проекту з благоустрою. Про це говориться в повідомленні прес-служби підприємства. Далі про це kryvyi-rih-future.

В рамках проекту «Екомісто», який запровадило підприємство АМКР для реалізації ініціатив криворіжців, визначено першого переможця. Ним стали мешканці Східного, які отримали грант у розмірі 110 тисяч гривень.

За отримані кошти вони створили затишну зону відпочинку, придбали і встановили дві альтанки, а також закупили комплекти контейнерів для сортування сміття, зробили навіс над бесідкою для закоханих. Крім цього завдяки грантовим коштам на Східному з’металева клумба у формі парусника, на якій вже навесні мешканці висадять квіти, а також була вимощена тротуарною плиткою доріжка. Власним коштом жителі мікрорайону встановили освітлення вздовж неї.

Ініціатором участі у конкурсі «Екоміст» виступила депутат Дніпропетровської облради, мешканка Східного Світлана Хватова. Вона розповіла, що місцеві мешканці власними силами прибрали сміття, омолодили дерева та вирубали кущі, але для створення зони відпочинку не вистачало коштів.

«Проект «Екоміст» від «АрселорМіттал Кривий Ріг» став саме тим шансом, який допоміг здійснити нашу мрію», – зауважила Світлана Хватова.

В планах жителів району збудувати тенісний корт та продовжувати благоустрій прилеглої території.

В АМКР «Екоміст» вважають позитивним починанням і обіцяють продовжувати цей масштабний соціально-екологічний проект.

«Судячи вже з першої ініціативи, ми переконалися, наскільки важливо підтримувати ідеї городян. Саме вони своєю самовідданою працею і наполегливістю здатні крок за кроком робити Кривий Ріг краще. А ми, як соціально відповідальна підприємство, завжди готові їм у цьому допомагати. З нетерпінням чекаємо реалізації інших десяти ініціатив – переможців проекту «екоміст»,  – говорить фінансовий директор, голова Благодійного фонду «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергій Плічко.

Нагадаємо, що проект «Екоміст» стартував влітку минулого року. Його мета – підтримати ініціативи криворіжців в сфері озеленення, благоустрою та переробки відходів. Наразі вже визначено 11 переможців. Їх проекти планують реалізувати до кінця 2020 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.