Субота, 20 Квітня, 2024

У міськвиконкомі розповіли, що збудують на місці знесеної школи в центрі Кривого Рогу

На  місці школи №20, яку зараз зносить КП «Парковка і реклама», пропонують збудувати історико-краєзнавчий музей. Про це повідомляє управління культури міськвиконкому і запрошує громадськість міста до обговорення. Далі на kryvyi-rih-future.

Зазначається, що ініціатива створення нового, сучасного музейного комплексу Криворізького міського історико-краєзнавчого музею в історичному центрі міста належить історико-краєзнавчій спільноті Кривого Рогу, громадськості міста, управлінню культури виконкому Криворізької міської ради.

Розмістити його планують по вулиці засновника промислового видобутку залізної руди Кривбасу – Олександра Поля, на місці колишнього аварійного приміщення Криворізької спеціалізованої школи №20.

На сьогодні у міському історико-краєзнавчому музеї, який знаходиться на вулиці Каунаській, зібрано понад 122 тис. предметів музейного значення. Серед експонатів, унікальні палеонтологічні та археологічні зібрання, нумізматична, етнографічна, книжкова колекції, картини видатних майстрів пензля та інші рідкісні речі, світлини і документи.

«Потреба часу – значне розширення фондових приміщень та експозиційних залів музею, модернізація музейного обладнання, впровадження новітніх технологій у демонстрації та зберіганні експонатів, облаштування наукової бібліотеки, художньої галереї, конференц-зали та приміщення для проведення кінолекторіїв. Науковими співробітниками закладу розроблено орієнтовну план-схему нової будівлі, що відповідатиме сучасним принципам організації музейної справи», – йдеться в повідомленні управління культури.

Криворіжців закликали підтримати ініціативу та долучитися до обговорення теми на сторінці управління культури у Фейсбук.

Історія

Нагадаємо, що у квітні почалося знесення будівлі школи №20. Тендер на ці роботи виграло КП «Парковка і реклама». Вартість цих робіт обійдеться бюджету міста у 2 мільйони 400 тисяч гривень. Решту учасників, котрі пропонували нижчу ціну (майже на 1 мільйон) було дискваліфіковано. 5 років тому учнів 20-ї школи було відселено до сусідньої загальноосвітньої школи №1, поки влада вирішувала, що робити з будівлею. Колективу школи обіцяли, що вони повернуться після того, як будуть проведені роботи з укріплення фундаменту. До будівлі так ніхто й не повернувся, її було визнано аварійною і такою, що підлягає знесення. 20-та школа зараз розташовується на території школи №1. Власного приміщення вона до цих пір не має.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.