Вівторок, 19 Березня, 2024

Всі як на долоні: Кривий Ріг облаштують 700 багатофункціональними камерами

У Кривому Розі впроваджують програму «Безпечне місто». Зокрема, триває розбудова муніципальної системи відеоспостереження, зі створенням єдиного сервісного центру та встановленням по місту більше 700 сучасних багатофункціональних відеокамер. Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики міськвиконкому, пише kryvyi-rih-future.com.ua.

Зазначається, що зараз у місті встановлено 150 відеокамер. Їх розмістили в місцях найбільшої концентрації транспорту та на основних перехрестях.

Минулого року було прийнято рішення про те, що подальший розвиток системи безпеки у Кривому Розі відбуватиметься за кошти з міського бюджету.

На робочій нарад із питання реалізації програми «Безпечне місто» розробники системи повідомили, що проєктні роботи добігають кінця, і далі необхідне погодження проекту з правоохоронними органами. Проектування планують завершити у червні, а далі перейдуть безпосередньо до його 2-го етапу.

Створення єдиного центру

1

На базі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення створено додаткові посади диспетчерів. Вони будуть здійснювати  цілодобову роботу єдиного сервісного центру. Під Центр виділено приміщення, а паралельно з його облаштуванням проводиться проєктування робіт зі встановлення майже 200 приладів спостереження на основних магістралях та вулицях Кривого Рогу.

Встановлюються не просто класичні відеокамери, а й ті, які спрямовані на розпізнавання транспортних засобів, їх номерних знаків, кольору авто та на контроль дорожнього руху.

Ще планують встановити 93 оглядові камери, які будуть фіксувати все, що відбувається, в парках, скверах, зупиночних комплексах та інших місцях масового скупчення людей.

Всього, в рамках муніципальної програми «Безпечне місто» у Кривому Розі встановлять 700 відеокамер, які будуть функціонувати в цілодобовому режимі, контроль за їх роботою здійснюватиме місто.

 Слід зазначити, що у бюджетних закладах міста встановлено 50 відеокамер,  також відеокамери вже встановлені у парку імені Ф. Мершавцева, завершений перший етап проєктування у парку Б. Хмельницького.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.