П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Відрізок траси з Кривого Рогу в напрямку Запоріжжя будуть ремонтувати відходами промислових підприємств

На Дніпропетровщині вирішили ремонтувати автошляхи за допомогою доменних шлаків та шлакового щебню. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг Дніпропетровської області. Далі на kryvyi-rih-future.

САД уже визначилася з ділянкою дороги, яку будуть ремонтувати у такий спосіб. Тут буде проведено капітальний ремонт за новою для України технологією. 

Йдеться про ремонт дорожнього покриття протяжністю 7,3 кілометри на трасі Н- 23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя. Зазначений відрізок дороги розташовується між селищем Радушне у напрямку Мар’янського.

Для проведення капітального ремонту автошляху дорожники будуть застосовувати відходи гірничо-збагачувальних комбінатів України: доменні шлаки, шлакові щебні, кварцево – залізистий пісок та тонкодисперсну фракцію.

Наразі фахівці Служби автодоріг спільно з фахівцями державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» та інституту ДП «ДПІ «Кривбаспроект» працюють над завершенням проектних робіт.

Світова практика

Слід зазначити, що подібна практика, коли при капремонті доріг використовують шлаки, не нова. В європейських країнах майже половина відходів гірничо-збагачувальних підприємств використовується у дорожньому будівництві. Дослідження показали, що автошляхи з відходів мають більш тривалий термін експлуатації, близько 20-30 років, тоді як асфальтовані дороги 4-7 років.

«Тож наявність в нашій країні промислових відходів що можуть стати будівельним матеріалом дозволить економити кошти під час дорожніх робіт без втрати якості. Таке рішення значно покращить екологічну ситуацію, відходи не забруднюватимуть довкілля. Водночас інфраструктура країни буде забезпечена сучасними, довговічними та надійними автошляхами», – зазначають у Службі автомобільних доріг Дніпропетровської області.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.