Понеділок, 29 Квітня, 2024

У Кривому Розі через введення безкоштовного проїзду КП «Міський тролейбус» працює у збиток

З 6 квітня у Кривому Розі введений безкоштовний проїзд у комунальному транспорті  по спеціальним перепусткам. В зв’язку з цим комунальні підприємства перестали отримувати дохід від продажу квитків. Далі на kryvyi-rih-future.

Як повідомив заступник директора КП «Міський тролейбус» Руслан Божко, працівники підприємства: водії та кондуктори стежать за тим, щоб не порушувалося Розпорядження, а до салонів не пускають осіб, у яких немає перепусток.

«Штраф за порушення від 17 до 34 тисяч гривень. Його накладають або на водія тролейбуса, або на керівника підприємства. У нас з цим суворо. Криворіжцям давався час отримати перепустки. Коли ввели спецперепустки, пасажиропотік зменшився, і можливо, люди стали більш відповідальними. Раніше у нас були зупинки транспорту, але зараз вони поодинокі, які загалом не псуюють картину нашого розкладу», – говорить Руслан Божко.

Руслан Божко зазначає, що підприємство заздалегідь зробило стратегічний запас запчастин, а також скоротило зайві витрати. Зі своїми постачальниками адміністрація підприємства підписала гарантійні листи на період карантину стосовно продовження виконання зобов’язань. В свою чергу підприємство пообіцяло розрахуватися уже після припинення карантину і з початком отримування прибутку від продажу квитків.

«Підприємство працює у штатному режимі. Ми не відправляли людей у відпустки примусово, хто хотів, той пішов.  Ми також не відправляли працівників у простій. У нас продовжують працювати кондуктори, вони не продають квитки, а просто перевіряють наявність спецперепусток і отримують свою заробітну плату. Єдине – раніше вони мали доплати за перевиконання плану, тепер таких доплат немає», – розповідає Руслан Божко.

Нагадаємо, у Кривому Розі посилені карантинні заходи. Правоохоронці стежать за тим, аби мешканці не порушували правил карантину.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.