Четвер, 25 Квітня, 2024

Мешканці Кривого Рогу вимагають повернути вилучені з транспортної мережі популярні маршрути

Не встигла «нова» транспортна мережа у Кривому Розі попрацювати по-новому, як мешканці міста встигли оцінити її недоліки. Відсутність на маршрутах звичних маршруток змусила криворіжців вдаватися до петицій. Далі на kryvyi-rih-future.

Так на порталі «Розумне місто. Кривий Ріг» з’явилася петиція про повернення у «нову» мережу двох маршруток зі «старої» № 323 та 291.

«Рішенням Виконкому Криворізької міської ради № 17 від 09.01.2019р. була затверджена нова міська маршрутна мережа пасажирського транспорту. Згідно цього рішення з неї  були вилучені, маршрути №291 зуп. «Рудозбагачувальна фабрика №1» – вул. Ватутіна (КЗШ №57) та №323 зуп. «Автовокзал» – вул. Сурикова. Маршрут №291 забезпечує пряме сполучення Покровського та Тернівського району з житловим масивом ПівнГЗК та РЗФ №1. Виключення цього маршруту призведе до необхідності здійснювати поїздки з пересадкою або використовувати маршрут №228, який зупиняється не на всіх зупинках»,  –  пояснює свою вимогу автор петиції  Ігор Консевич.

Він також зауважує, що схожа ситуація склалася  і з маршрутом №323. Через його відсутність жителі  Покровського району від Ставків до КРЕСу щоб дістатися 95 кварталу і Автовокзалу мають їздити з пересадками.

«Виключення вищевказаних маршрутів призведе до здорожчання поїздок та збільшення часу в дорозі, в зв’язку з чим вважаю за необхідне внести зміни та повернути маршрути №291 та №323 в міську маршрутну мережу пасажирського транспорту  Кривого Рогу», – вимагає автор петиції та її підписанти.

Нагадаємо, що нова транспортна мережа, яка вступила в дію з 1 березня 2020 року, була розроблена фахівцями КНУ на замовлення відділу транспорту міськвиконкому.  В результаті з неї виключили 26 маршрутів. Мешканці обурюються, що втратили можливість зручного пересування містом без пересадок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.