Вівторок, 19 Березня, 2024

Які електронні послуги доступні мешканцям Кривого Рогу

В Україні активно впроваджується система електронного урядування. Мешканцям більше не потрібно думати про те, що вони забули вдома права або паспорт, достатньо лише відкрити відповідний додаток у телефоні, адже ці документи вже доступні кожному громадянину в електронному форматі. У Кривому Розі розробники також не пасуть задніх. На даний момент городяни мають змогу отримати чи замовити чимало адміністративних послуг онлайн і цей список постійно оновлюється та поповнюється. Далі на kryvyi-rih-future.

Живі черги – пережиток минулого

1

Необхідність від самого рання займати чергу та витрачати весь день, щоб отримати якусь елементарну довідку, поступово відходить у минуле. Вже зараз мешканці Кривого рогу, як і всі українці, можуть записатися на прийом до лікаря та без черги зайти відповідно до призначеної дати та часу. 

Тим часом, Криворізька міська рада активно впроваджує проект “Віза електронна”. Містяни мають доступ до електронних архівів Центру надання адміністративних послуг, що стосуються рішень виконавчого комітету. Вже зараз через смартфон можна керувати електронною чергою до ЦНАПу. Також, діє електронна система оцінки послуг, що надає міська влада. 

Одним з пріоритетних напрямків виділяють створення “Електронного реєстру Криворізької територіальної громади”. Реалізація цієї ідеї неабияк спростить життя місцевих мешканців, адже лише за 15 хвилин вони зможуть зареєструвати своє місце проживання. Це і є основа для створення електронної системи урядування містом. 

ЦНАП на зв’язку 24 на 7

2

Нині криворіжці вже активно користуються мобільними додатками «Ваш Центр адміністративних послуг «Віза» і «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру адміністративних послуг «Віза», які дозволяють отримати цілодобовий доступ до ЦНАПу кожному громадянину. Якщо у людини виникають будь-які запитання, то вона без проблем може звернутися на гарячу лінію центру по будням з 9:00 ранку до 17:00 вечора. 

Крім того, міська влада пропонує мешканцям Кривого Рогу оцінити їх клієнтоорієнтованість. Для цього необхідно взяти участь в опитуванні “Активний громадянин”, яке знаходиться на офіційному сайті з 2017 року, коли роботи над впровадження системи електронного урядування лише стартували. 

Зауважимо, що проект “Віза електронна” другим напрямом своєї діяльності обрав подальшу імплементацію розвитку урядування. Для цього створюються інформаційні сенсорні кіоски, в тому числі і для людей з обмеженими можливостями. Загалом їх повинно бути 12. Створення місць самообслуговування для клієнтів Центру надання адміністративних послуг, а також поширення новин та популяризація електронного урядування серед місцевого населення. 

Для реалізації цих ініціатив, місцева влада Кривого Рогу активно залучає муніципальні та інші міські засоби масової інформації. Громадські організації допомагають популяризувати проект «Моя Digital Віза»  створюючи соціальні ролики, займаючись краудсорсингом та співпрацюючи з місцевою владу за іншими напрямками. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.