П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як в Європі: мешканці Кривого Рогу вимагають облаштувати місто велосипедними доріжками

Мешканці Кривого Рогу, які надають перевагу двоколісному транспорту, хочуть їздити містом по спеціально облаштованим доріжкам. Петицію з такою вимогою вони зареєстрували на порталі «Розумне місто. Кривий Ріг». Далі на kryvyi-rih-future.

Її автор Артем Нагорний вважає, що останніми роками в Кривому Розі, як і в усіх інших містах Європи, збільшується кількість велосипедистів, які використовують цей вид транспорту не тільки в рекреаційних цілях, але й для поїздок на роботу. Він зауважує, що на даний момент в нашому місті повністю відсутня велосипедна інфраструктура, що створює величезні проблеми через нерозділеність потоків транспорту.

Головна проблема полягає в різниці швидкості велосипедистів та автомобілів, і може бути ефективно вирішена тільки шляхом облаштування виділених смуг для велосипедного транспорту.

Автор петиції та її підписанти вважають, що виділені велодоріжки на окремих смугах значно спростять життя як велосипедистам, так і автомобілістам, які не будуть заважати одне одному на дорогах загального користування. Також це значно зменшить кількість аварійних ситуацій та смертність від ДТП за участю автомобілів та велосипедів.

Велосипедні смуги повинні знаходитись правіше від смуги припаркованих автомобілів, щоб не заважати їх виїзду, це відповідає захищеним велодоріжкам класу IV, які зараз будують в багатьох містах Європи та США.

У петиції криворіжці вимагають «облаштувати виділені смуги для велосипедного транспорту на головних дорогах по всій протяжності міста Кривого Рогу».

Якщо петиція набере необхідну 1 тисячу голосів криворіжців, то її розглянуть на засіданні депутатської комісії, а потім винесуть на розгляд сесії міської ради, де вже депутати вирішать – бути велодоріжкам у Кривому Розі чи ні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.