Четвер, 25 Квітня, 2024

«Паплюжний» живопис: молодь Кривого Рогу реалізує свої «творчі» здібності у комунальному транспорті

У Кривому Розі почастішали випадки вандалізму на рухомому складі комунальних підприємств. Про це повідомив в соцмережі відділ транспорту та зв’язку міськвиконкому. Тут зазначили, що наслідками таких випадків є не лише фінансові втрати комунального підприємства і міського бюджету, а і втрати мешканців та гостей міста у часі, комфорті та якості отриманих пасажирських послуг, пише kryvyi-rih-future.com.ua.

На КП «Швидкісний трамвай» втомилися підраховувати збитки від дій криворіжців.

Як зазначив начальник служби фінансового контролю та охорони комунального підприємства «Швидкісний трамвай» Андрій Стрибайло, найбільше дістається вагонам швидкісного трамваю. Практично всі, які працюють на лінії, їздять розмальовані маркерами та фломастерами.

«Ми неодноразово ловили порушників, проводили з ними бесіди, але розмальовування вагонів постійно продовжується», – говорить Андрій Стрибайло.

Здебільшого це відбувається у вечірній час, а саме після 20-21 години.  Вагони напівпорожні, а отже творити ніхто не заважає. Загалом свою «художню» творчість проявляють молодь та діти. Найменшому художнику, який попався на «гарячому» було 9.

«Ми затримали хлопця і викликали його батька. Провели з ним бесіду. Жодного разу жоден з батьків не вступав з нами в перепалку. Всі ставляться до наших зауважень з розумінням, щоправда, у нас немає важелів впливу на подібні ситуації, як у правоохоронців», – говорить  Андрій Стрибайло.

За «творчим» процесом неодноразово ловили і підлітків. Саме вони здебільшого займаються живописом у трамваях. З початку 2020 року працівниками КП «Швидкісний трамвай» було проведено профілактичну бесіду з двома групами підлітків.

Про те, що у вагонах комунального транспорту орудують «художники», повідомляють небайдужі мешканці. На комунальному підприємстві виробили свій алгоритм дій  у таких випадках. Якщо пасажири повідомляють про акти вандалізму охоронцеві на станції, то він передає це по лінії далі, і вже на наступній станції вандали потрапляють у руки охорони підприємства.

«Буває, знімаю охоронця зі станції і він їздить у швидкісному трамваї і стежить за порядком. Але, це ж не вихід. Ми – місто президента і маємо відповідати цьому. Хочеться, щоб люди у брудному промисловому Кривому Розі заходили у вагон, а там чисто, охайно і приємно знаходитися», – зауважив Андрій Стрибайло.

У звичайних трамваях актів вандалізму значно менше, тому як там постійно присутній кондуктор, який слідкує, аби пасажири не псували комунальне майно.

На комунальному підприємстві уклали «мирову угоду» з графіті-художниками. Минулого року їм виділили вагон, який йшов на фарбування, вони його розмалювали по своєму смаку, і таким чином про їх художній талант дізналося усе місто. Їм також дозволили розмалювати паркан швидкісного трамваю.

Не гребують вандали і комунальними тролейбусами та автобусами. Наприкінці минулого року невідомі кілька раз обстрілювали вікна нових комунальних автобусів. На щастя, ніхто з пасажирів та водіїв не постраждав.

1

Працівники підприємства «Швидкісний трамвай» звернулися до криворіжців з проханням повідомляти про вандальні дії охоронцеві на станції чи телефонувати до поліції.

2

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.