П’ятниця, 29 Березня, 2024

В аеропорт Кривого Рогу закуплять нове обладнання

Вже незабаром у міжнародного аеропорту Кривий Ріг з’явиться новий рентгенотелевізійний інтроскоп та детектор вибухових речовин. Кошти на їх придбання в розмірі 3,7 мільйонів гривень були виділені на сесії міської ради.

Рентгенотелевізійний інтроскоп дозволить виявляти небезпечні об’єкти і матеріали при проведенні огляді вантажу та багажу у пасажирів аеропорту, а детектор вибухових речовин призначений для оперативного виявлення і розпізнавання наркотичних засобів, саморобних вибухових пристроїв, вибухових речовин. Далі розповість kryvyi-rih-future.

Як повідомив директор Криворізького аеропорту Ігор Лашин, обіцяне обладнання буде новим. Аеропорт вже має два інтроскопи, але необхідний ще один, для ще третього пункту перепуску, який на даний момент ним не обладнаний. Авіабезпека висунула криворізькому аеропорту вимогу, обладнати третій пункт інтроскопом, тому як його відсутність являється невідповідністю сертифікаційній безпеці міжнародного аеропорту.

За словами адміністрації летовища, на даний момент випадків спроб перевезення вибухових речовин пасажирами у криворізькому аеропорту зафіксовано не було, хоча заборонені предмети, такі як ножі, виделки і ножиці пасажири намагаються перевезти дуже часто. Ці предмети знаходять і вилучають.

На даний момент аеропорт приводять у відповідність, аби з нього здійснювалося більше рейсів.

«Ми поки про нові рейси не говоримо, але переговори ведемо. Нам необхідно встановити вогні наближення і  ще багато чого зробити», – прокоментував Ігор Лашин.

Також у цьому році  запланований капітальний ремонт покрівлі поки недіючої будівлі, що знаходиться поруч з терміналом. Також у планах придбання трапу та обладнання для безпеки авіаційних перевезень та машини для обробки від криги літаків взимку.

Минулого року за кошти з міського бюджету було придбано техніку для обслуговування та прийняття повітряних суден, тощо.

За даними аеропорту, у 2019 року послугами міжнародного летовища Кривий Ріг скористалися близько 22 тисяч пасажирів не тільки з нашого міста, а й з Дніпра, Кропивницького і Запоріжжя.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.