Вівторок, 30 Квітня, 2024

Будівлю музичного коледжа у Кривому Розі планують відновити

Музичний коледж у Кривому Розі – це унікальна будівля на березі Саксагані, яка була споруджена у далекому 1961 році. Історія “храму музики” дуже цікава – Микола Ромасенко, який був першим директором закладу, почав будування на свій страх и ризик. Дозволу на будування він не мав, внаслідок чого отримав догану, але процес спорудження все ж продовжився. Далі на kryvyi-rih-future.

Коледж був заснований з метою забезпечення творчих шкіл нашого міста (яких наразі налічується близько 15) музичними педагогами.Навчальний процес у закладі здійснюється за денною формою навчання, а студенти отримують повну середню освіту. Заклад випустив вже багато талановитих, обдарованих студентів. Багато з них прославляють рідне місто та свій навчальний заклад в Україні та інших країнах. Серед найбільш визначних імен – Володимир Зубрицький та Анатолій Семешко, які є успішними композиторами, лауреатами міжнародних конкурсів та заслуженими артистами України. А також диригенти відомих оперних театрів – Алла Кульбаба, Олександр Долинський. 

Ці досягнення – наслідок наполегливої праці викладачів та студентів. Наразі колледж є одним із найпрестижніших навчальних закладів Кривого Рогу, тому департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної держадміністрації шукає підрядника для того, щоб здійснити капітальний ремонт у закладі освіти. На будівництво вже виділено 80 мільйонів гривень, аби створити студентам та працівникам закладу комфортні та сучасні умови. 

Реставрації підлягають обидві будівлі – головний корпус і корпус коледжа, який з’єднаний з переходом. У головному корпусі навчального закладу є велика концертна зала, яка має спеціальну акустику. Під час будівництва її та унікальну архітектуру будівлі було вирішено зберегти. 

Збережуть також розкішну хрустальну люстру, яка прикрашає фойє та зустрічає гостей закладу з 1990 року. 

У плані відновлення – ремонтування ганку та колон на центральному вході, утеплення фасадів, оновлення вікон, дверей, заміна освітлення. У техзавданні для підряника також вкзано, що потрібно зробити звукоізоляцію в тих аудиторіях, де вона необхідна для якісного навчання. Також коледж хочу зробити більш пристосованим для людей з обмеженими можливостями – встановлять пандус та перебудують туалет на першому поверсі. 

Екстер’єр теж підлягає реконструкції. Територію навколо коледжу озеленять та приберуть непрацюючий фонтан. 

Завершення реконструкції орієнтовно призначено на 2023 рік.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.