Понеділок, 29 Квітня, 2024

Приватні криворізькі перевізники оголосили безстрокову акцію протесту

Сьогодні, 16 червня, під стінами мерії приватні перевізники Кривого Рогу оголосили безстрокову акцію протесту. Причиною протесту перевізники називають перешкоджання веденню підприємницької діяльності та неконкурентну поведінку міського конкурсного комітету з визначення перевізників пасажирів автомобільним транспортом . Найбільше звинувачують у цьому голову комітету, заступника міського голови Олександра Катриченка. Далі на kryvyi-rih-future.

Гра в одні ворота

Протестувальники вважають, що чиновники не виконують власних рішень, зокрема постанови міськвиконкому № 166 від 20.03.2020. В цій Постанові йдеться про те, ПАТ «Північтранс» не допущено до участі у конкурсі за 18-ма об’єктами,  допуск ТОВ Приват-Автотранс до участі у конкурсі за 12-ма об’єктами (не допуск за 3-ма); недопуск Дніпропетровського АТП 11205 до участі за одним об’єктом конкурсу.

Перевізники вимагають від чиновників оголосити результати конкурсу, який відбувся ще у березні.

«Під час розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями, що відбулося 24 березня, пан Катриченко, посилаючись на відсутність на засіданні представника міського сервісного центру, оголосив безстрокову перерву в засіданні конкурсного комітету. Перерва триває вже майже три місяці. Приватні перевізники , стверджують, що такі дії чиновника зумовлені грою у ворота ПАТ «Північтранс». Цей перевізник вкотре неправильно оформив документи, через що не був допущений до участі в конкурсі. Тож такими діями його банально рятують. Тож резюме приватних перевізників таке. В інтересах Північтрансу попередні результати березневого конкурсу будуть скасовані, а конкурс перевізників проведений по-новому, орієнтовно у вересні», – повідомила депутат міської ради Людмила Бурман, до якої звернулися представники профспілки перевізників.

Звернення перевізників

Самі перевізники раніше звернулися до відділу транспорту з запитом стосовно дати оголошення результатів конкурсу, на що отримали відповідь, що вона поки що невідома, бо  триває карантин і забороняється скупчення людей.

«З конкурсу, який проводився в січні, були зняті кілька учасників, і в той же день оголошені результати. Цього разу оголошення результатів істотно затягнулося. Тому ми і вийшли на протест, тому що впевнені, що результат березневого конкурсу можуть не оголосити взагалі. При пандемії дозволено збиратися групою, не більше 10-ти чоловік. Цієї кількості достатньо, щоб озвучити результати. Тому, що через те, що не оголошено переможця, люди, які брали участь в конкурсі, несуть збитки, їх авто просто простоюють на стоянках, вони не працюють на маршруті», – говорить голова профспілки транспорту Кривого Рогу Станіслав Тєлєжкин.

Зрештою перевізникам вдалося зустрітися з головою комітету та заступником міського голови Олександром Катриченком. Він пообіцяв, що результати березневого конкурсу оголосять до 26 червня.

Нагадаємо, 14 січня в Кривому Розі відбувся конкурс перевізників. За його результатами 16 міських маршрутів отримала компанія «Північтранс». 39 маршрутів залишилися без перевізників. У зв’язку з цим чиновники вирішили провести ще один конкурс в березні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.