П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Поверніть маршрути: мешканці Кривого Рогу незадоволені новою транспортною мережею

Криворіжці не сприйняли позитивно  введення у дію нової транспортної мережі, яка передбачає відміну 26 маршрутів маршруток та робить акцент на використанні комунального транспорту, пише kryvyi-rih-future.com.ua.

Так, інформаційний портал «Розумне місто. Кривий Ріг» криворіжці буквально засипали петиціями з вимогами повернути маршрути, які прибрали з транспортної мережі міста.

Зокрема, мешканці Кривого Рогу вимагають повернути на лінію маршрут №242 сполученням мікрорайон 5-й Зарічнй – 8 міськлікарня.

«Відсутність даного маршруту створює мешканцям мікрорайону 5-й Зарічний великі перешкоди у пересуванні в напрямку 8 міської лікарні. В зв’язку з чим, прошу прийняти рішення про повернення маршруту № 242 в міську маршрутну мережу пасажирського транспорту м. Кривого Рогу», – вимагає автор петиції Максим Ніколенко та її підписанти.

Незадоволені криворіжці і зникненням з транспортної мережі  маршруту №281 сполученням вулиця Карнавальна – Трампарк.

«Замість маршруту № 281 тепер діє маршрут № 248. Жителів с. Бажаново запевняли, що буде надана достатня кількість автотранспорту та забезпечена відповідна частота його руху згідно з якою жителі приватного сектору зможуть безперешкодно дістатися до пунктів призначення. Але насправді перевезення пасажирів до с. Бажаново забезпечує лише одна маршрутка, частота руху якої становить 3 години та і вона не завжди є на маршруті», – пояснюють свою позицію мешканці селища Бажанове.

Вони скаржаться на те, що зі зникненням маршруту №281 їм додалося проблем з пересуванням уранці.

«Дорослі не можуть дістатися вранці на роботу, школярі та маленькі дітки йдуть пішки до школи ( найближча – знаходиться на Піонері) та дитячого садочку . Мешканців кинули напризволяще та повністю залишили без пасажирського транспорту», – вважає автор петиції Яна Басок.

Автор петиції вимагає повернути на лінію маршрут №281.

Через петицію криворіжці вимагають повернути на лінію ще 2 популярні маршрути, які прибрали з нової транспортної мережі, це –  №11 та №314.

Нагадаємо, що нова маршрутна мережа почала роботу у Кривому Розі з 1 березня. З неї виключили 26 маршрутів. Над створенням мережі працювали фахівці Криворізького технічного університету на замовлення відділу транспорту та зв’язку міськвиконкому. При її розробці, наголошують у транспортному відділі, надавали перевагу комунальному транспорту, а не приватним перевізникам. Перші дні роботи нової транспортної мережі ознаменувалися у місті транспортним колапсом.

Конкурс перевізників ще триває. Найближчим часом мають визначити перевізників, які будуть обслуговувати решту маршрутів.

Слід зазначити, що окремі депутати міськради заявили про те, що конкурс перевізників у місті відбувся з порушеннями. Так, при відкритті конвертів переможців виявилося, що документи заповнені неправильно, а на паперах відсутні підписи перевізників.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.