П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Знижка на тепло: скільки зекономили криворіжці з початку зими

Наприкінці грудня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що Кривий Ріг опинився в двадцятці міст України, де міська влада переглянула тарифи на тепло в сторону їх зниження. Проте, починаючи з початку січня, в Фейсбук мешканці міста почали обмінюватися отриманими в квитанціях сумами, де вони аж ніяк не зменшувалися в порівнянні з платіжками за листопад. Також криворіжці скаржилися на те, що на сайті «Нова-Ком» розшифрування знижки за теплопостачання відсутнє, пише kryvyi-rih-future.com.ua.

За інформацією АТ «Криворізька теплоцентраль», знижка на тепло, яка вираховується щомісячно згідно з Постановою КМУ №1028 від 24 грудня 2019 року у грудні склала 21,67%, у січні – 17,54%.

Про це повідомив депутат міської ради Микола Колесник, який звернувся до підприємства з проханням пояснити, як вираховується новий тариф на тепло, і як застосовується знижка.

«Детальну інформацію про спожитий обсяг послуг, застосовану знижку, тощо можна було отримати лише за особистим зверненням до підприємства. За даними служби комунальних платежів “Нова-Ком” теплопостачальник не надав детальні розрахунку на відміну від КПТМ “Криворіжтепломережа”. Я отримав відповідь, що цей недолік виправлено. Тож дані можна можна перевіряти у розділі “Розшифровка нарахувань” у особистому кабінеті користувача “Нова-Кому”, – повідомив Микола Колесник.

У АТ «Криворізька теплоцентраль» зазначили, що, починаючи з грудня 2019 року, за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води  нараховують за зменшеними тарифами.

«Нарахування за послугу з централізованого було здійснено із застосуванням коефіцієнта перерахунку, визначеного відповідно до Постанови, що призвело до зменшення нарахувань на 21,67% у грудні та на 17,54% у січні», – повідомили у АТ «Криворізька теплоцентраль».

Також, на підприємстві зазначили, що сума за послугу з централізованого опалення наразі вже відображена в Особистому кабінеті споживача з урахуванням вищезазначеного зменшення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.