Четвер, 18 Квітня, 2024

У Кривому Розі створено комісію щодо забезпечення житлом бійців АТО та ООС

На Кривий Ріг  з обласного бюджету мають перерахувати 30 мільйонів гривень субвенції на придбання 70 квартир для бійців АТО та ООС, які потребують вирішення житлових проблем, пише kryvyi-rih-future.com.ua.

Для того, аби скласти списки бійців та розрахувати кількість необхідних квадратних метрів у Кривому Розі була створена комісія. Її очолив депутат міської ради, куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник.

«Багато часу я приділяв проекту реконструкції недобудови гуртожитку, що знаходиться на вул. Туполєва, у житловий будинок. За проектом та бюджетом, собівартість однієї квартири складала б близько 40 тисяч доларів, що взагалі не є адекватним для нашого міста. Я радий, що мені разом з ветеранами АТО/ООС, які мали б отримати там житло, вдалось достукатись до обласної адміністрації і зупинити це. Натомість було створено програму, згідно якої військовослужбовці, які отримали поранення та інвалідність під час несення служби зможуть отримати компенсацію на придбання житла. Сподіваюсь, що таким чином при належному фінансуванні, більше людей зможуть отримати ключі від власного житла», – прокоментував Микола Колесник.

Наразі при Криворізькій міській раді створено комісію для відпрацювання механізмів виплати компенсації та розгляду документів тих, хто знаходиться на обліку органів місцевого самоврядування як такі, що потребують розширення та поліпшення житлових умов.

Коли надійдуть кошти

У червні до міського бюджету Кривого Рогу мають перерахувати більше 4,5 мільйонів гривень. У жовтні Кривий Ріг отримає ще 25,5 мільйонів. В першу чергу, а точніше без черги, житло придбають учасникам бойових дій з інвалідністю ІІІ групи,  а також ті, хто в ході війни отримав контузії, поранення, каліцтва.

Гроші на квартири бійцям будуть переводити на банківські рахунки. Їх можна буде витратити лише на придбання житла.

Обрати житло та оформити договір купівлі- продажу учасники АТО та ООС мають протягом року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.