П’ятниця, 29 Березня, 2024

У 2020 році у Кривому Розі відремонтують 10 лікарень та створять 4 нові амбулаторії

У Кривому Розі відбулася селекторна нарада, на якій розглянули важливі для міста питання. У ході наради було зазначено, що цього року у місті очікуються капітальні ремонти медичних закладів. З міського бюджету виділені всі необхідні асигнування й ведеться системна робота щодо їх освоєння. Далі на kryvyi-rih-future.

Кілька місяців тому у власність Кривого Рогу перейшли лікарні, які раніше утримувала область. У місті була розроблена та прийнята програма з підтримки цих медзакладів.

Цього року у Кривому Розі планують зробити ремонт 4-поверхової будівлі інфекційної лікарні. Тут будуть зроблені окремі входи для розведення потоків хворих, відділення зі спеціально обладнаними боксами, запрацює ліфт. Роботи розпочаті ще у січні і продовжуються зараз, не зважаючи на введення карантинних обмежень.

Також у 2020-му планують завершити ремонтні роботи у тисячці. Тут триває реконструкція приміщення для розміщення в ній ангіографу. Кошти виділені із міського бюджету. Вже за місяць планують здійснити монтаж апарату.

Крім цього будуть відремонтована вхідна естакада 2-ї міськлікарні та відкрита після ремонту залізнична лікарня (№10) по вулиці Вернадського. Лікарню облаштували окремими входами, новою лабораторією та під’їздом для транспорту.

У рамках міської програми «Стоп –інфаркт» у Кривому Розі у цьому році відкриють друге ангіографічне відділення у лікарні №9. Апарат придбаний у співфінансуванні міського та державного бюджетів.

Окремі проекти

Також будуть завершені окремі проекти по лікарням №7, 11, 17, проведена реконструкція 3-ї міськлікарні. Тут замінять усі вікна, проведуть ремонт операційного блоку. За обласні гроші відремонтують основний корпус та відділення грязелікування.

У відділенні анестезіології інтенсивної терапії на шість ліжок для дітей у лікарні №8 буде проведений капітальний ремонт. Цей проект реалізується за кошти, виграні у конкурсі «Громадський бюджет».

На завершальній стадії роботи з реконструкції приміщень під амбулаторію на мікрорайоні Сонячний. Тут буде відкрита сучасна амбулаторія, оснащена фільтр-боксом. Тут також працюватиме станція швидкої допомоги з 4-ма машинами. Бригади обслуговуватимуть мікрорайони Гірницький та Сонячний. Це дозволить значно пришвидшити час доїзду швидкої. Нову амбулаторію мають відкрити наприкінці травня.

На мікрорайоні Карачуни (Миколаївське шосе) розпочата реконструкція амбулаторії. Її планують завершити восени.

У листопаді планується відкриття після ремонту блоку Б амбулаторії по вул. Тбіліська. Це дасть можливість амбулаторії запрацювати на повну потужність і обслуговувати 15 тисяч жителів Металургійного та Центрально-Міського районів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.