Четвер, 25 Квітня, 2024

Як працює інвестиційно-інноваційна біржа в Кривому Розі

Розвиток інновацій напряму залежить від того, які інвестиції в них вкладаються. Це замкнена система, де обидві складові залежать одне від одного. У Кривому Розі чимало винахідників та новаторів, проте, через відсутність комунікації, більшість їх ініціатив залишаються невідомими широкому загалу, а отже не реалізованими. Далі на kryvyi-rih-future.

Біржа діє на базі підприємства “Кривбасстандартметрологія”

1

Саме тому спеціалісти вирішили поєднати науку та економіку Кривого Рогу та створили першу інвестиційно-інноваційну біржу регіону. Вона діє на базі підприємства “Кривбасстандартметрологія”. На практиці ініціатори створення такої платформи сподіваються полегшити комунікацію винахідників та залучати якомога більше інвестицій у розвиток міста. 

Один з ініціаторів створення інноваційної біржі Андрій Андрюшко вважає, що низька ступінь інноваційної активності виробників України обумовлена поганою комунікацією і взаємодією між виробниками і винахідниками. Ні для кого не секрет, що за кордоном просуванням певних інноваційних винаходів займаються спеціальні торгові агенти, адже винахідники – це науковці, які не мають хисту до продажів та не знають, як представити свій товар і зацікавити інвесторів.  Хороший винахідник, як правило, поганий продавець. В той же час гарний продавець, найчастіше, нікудишній винахідник. Для того, щоб система працювала, необхідно знайти баланс: винахідники  мають робити нові відкриття, інвестори вкладати гроші у проекти, а інвестиційна біржа їх зводити. 

Рентабельність проектів розраховують у Криворізькому економічному інституті

2

В усьому, що стосується інвестицій надзвичайно важливо розрахувати економічну складову проектів. Цю складовою процесу контролюють спеціалісти Криворізького економічного інституту. Вони надають реальну оцінку рентабельності того чи іншого проекту чи винаходу. Ініціативна група впевнена, що така практика дуже цікава та корисна, як для викладачів, так і для студентів ВНЗ. Фактично інвестиційно-інноваційна біржа об’єднує практичну платформу та наукову базу. 

У міській раді ініціативу підтримали та наголосили, що робота біржі позитивно вплине на економічний розвиток не лише Кривого Рогу, а і всієї України. Якісно зроблені розрахунки, економічний аналіз і висновки по кожній запропонованій ідеї демонструватимуть повну картину її впровадження і одержуваного ефекту. А це, на думку експертів, дозволить залучати не тільки вітчизняних, а й зарубіжних інвесторів. У перспективі керівники проекту ставлять далекосяжні цілі – залучати інші міста і області, щоб криворізька інноваційно-інвестиційна біржа працювала більш ефективно.

Свої проекти можуть подавати не лише окремі винахідники, але і малі підприємства. Також біржа може співпрацювати зі стартапами, які займаються втіленням в життя новітніх для України ідей. В тому числі розробка першої електричної вантажівки в Україні та виготовлення електротранспорту на теренах батьківщини, а також інших проектів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.