Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Кривому Розі продовжують оновлювати ліфти у багатоповерхівках

У Кривому Розі для мешканців багатоповерхових будинків триває програма міської влади щодо оновлення ліфтів. Завдяки цьому проекту в місті вже замінено 605 ліфтів, а це 20% від усіх робіт. Більше на сайті kryvyi-rih-future.com.ua.

Проект з модернізації ліфтів

Міська влада дуже активно допомагає криворіжцям в утриманні та упорядкуванні їх багатоквартирних будинків. Цього 2021 року на соціальні програми, які йдуть на підтримку ОСББ, проводять енергоефективні заходи у житловому фонді, було виділено 126,5 мільйонів гривень. Також сюди було включено один із найголовніших напрямків та широкого обсягу робіт у житловому фонді – це повний ремонт та заміна ліфтів. Усі роботи здійснюються завдяки фінансовим коштам, виділеним з бюджету міста.

Загалом у Кривому Розі значиться близько 3061-н ліфт. Більшість із них не змінювалися з самої споруди будинку. Але все згодом необхідно оновлювати та змінювати, адже в цій ситуації насамперед йдеться про безпеку криворіжців. Тому влада почала втілювати цей проект із заміни ліфтового обладнання у всьому місті.

Якими будуть оновлені ліфти?

Ліфт сам по собі є досить складним технічним пристроєм, а також сам ремонт ліфта може обійтися круглу суму. Тому навряд чи хтось із криворіжців міг би дозволити собі зібрати гроші для ремонту ліфта у своєму під’їзді або купити новий ліфт з усім допоміжним електричним та технічним обладнанням. Тому владою Кривого Рогу кілька років тому було прийнято проект, який працює досі. У місті поступово оновлюється стара база ліфтів на нову модернізовану. Наприклад, за 2021-й рік було оновлено сто чотири ліфти в багатоповерхівках. На 2022-й рік місцева влада планує не відставати і встановити для криворіжців ще близько ста ліфтів. Всього за роки дії проекту з модернізації ліфтів було замінено 605-ть ліфтів у будинках криворіжців.

Ліфт оновлюють повністю, замінюють не тільки кабіну, але й все інше обладнання, таке як станцію управління, канати, лебідки та інше. Все це робиться в першу чергу для комфорту та безпеки криворіжців.

У нових ліфтах передбачається цифрова діяльність з управління системами безпеки, повністю забезпечення комфортних умов для криворіжців з обмеженими можливостями. У модернізованих ліфтах використовують енергозберігаючі технології, завдяки яким під час експлуатації можна добре економити на електроенергії. У ліфтах також буде встановлено нове обладнання для зв’язку із диспетчером. Ця технологія здійснюватиме бездротовий зв’язок.

Оновлені ліфти більш комфортні та естетичні. Після введення в експлуатацію вони повинні відпрацювати не менше ніж двадцять п’ять років. Наприклад з 3061-го ліфта протягом дня може зупинитися лише три-чотири ліфти, і це обладнання, яке потребує ремонт або ж профілактику. Даний показник 0,13% є найкращим по країні, в інших містах середнє значення цього показника досягає 10%. Що свідчить про те, що оновлені ліфти є якісними і виконують свої функції на 100%.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.