Понеділок, 29 Квітня, 2024

Мешканцеві Кривого Рогу виплатять 900 тисяч гривень компенсації за 17 років страждань

У Кривому Розі місцевому мешканцю через моральні страждання, завдані органами досудового розслідування, виплатять  майже 1 000 000 гривень. Про це повідомляють у Правовому центрі «Гарант», пише kryvyi-rih-future.com.ua.

Зазначається, що криворіжець подав до суду позов стосовно виплати компенсації моральної шкоди, заподіяної органами досудового розслідування.

Відомо, що у 2000 році чоловіка звинуватили в підробці і самоправності, а також у перевищенні службових повноважень. Через це його притягли до відповідальності і взяли підписку про невиїзд за кордон. У позовній заяві потерпілий зазначив, що у 2017 році з нього було знято підозри і він був визнаний невинним, але 17 років незаконно перебував під судом і слідством.

Чоловік вимагав, щоб йому виплатили майже мільйон гривень моральної компенсації за період з 19 вересня 2000 року до 11 січня 2018 роки (за 207 місяців)..Він зазначив, що за ці роки у нього у квартирі проводилися незаконні обшуки, був відсторонений від посади в міліції (в той час), був позбавлений можливості виїздити за кордон.

В результаті моральну шкоду в розмірі 977 тисяч 661 гривню, завдану незаконними діями органів досудового розслідування, Інгулецький районний суд постановив стягнути з Державної казначейської служби України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.