П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Криворіжці вимагають подовжити автобусний маршрут №3 до залізничного вокзалу

Мешканці Кривого Рогу, які проживають в Покровському та Саксаганському районах міста, хочуть діставатися до залізничного вокзалу «Кривий Ріг – Головний» без пересадок. В зв’язку з цим на інформаційному порталі «Розумне місто. Кривий Ріг з’явилася петиція з вимогою подовжити маршрут автобусу №3, який їздить до автовокзалу і «Розвилки», до станції «Кривий Ріг – Головний», пише kryvyi-rih-future.com.ua.

Криворіжці хочуть діставатися залізничного вокзалу без пересадок

Автор петиції Владислав Бащук зауважує, що з боку району площі Толстого вкрай проблематично дістатися до залізничного вокзалу «Кривий Ріг-Головний». Маршрут №229, який довозить людей до залізничного вокзалу ходить дуже рідко. Інтервал його руху складає більше години, тому мешканці міста скаржаться, що дістатися вокзалу можна лише з пересадками. Практично єдиний маршрут, який їздить з площі Толстого і пов’язує 5 районів нашого міста: Тернівський, Покровський, Саксаганський, Металургійний і частину Довгинцівського району, а також їздить в напрямку залізничного вокзалу – це маршрут №3.

«Прошу, подовжити автобусний маршрут №3 площі Толстого – Розвилка» до станції «Кривий Ріг-Головний». Дане продовження допоможе компенсувати втрату транспортного забезпечення північній частині міста з залізничним вокзалом «Кривий Ріг-Головний», яке «убили», завдяки тому, що з маршрутної мережі виключили маршрут №229», – вважає Владислав Бащук.

Можливість транспортного сполучення: думка експерта

2

Як говорить транспортний експерт Андрій Заславський, район рудника Леніна і 44 кварталу сьогодні відрізаний від головного залізничного вокзалу міста. Також він нагадав, що маршрут №229 виключений з нової транспортної мережі міста, і тому перевізники не можуть виграти право працювати на цьому маршруті.

«Цілком доречно подовжити маршрут №3, який починається з 17 кварталу до Довгинцево, там лише 2 кілометри відстані, і таким чином залишити пряме транспортне сполучення площі Толстого з залізничним вокзалом», – говорить Андрій Заславський.

 Транспортний експерт розповідає, що перевізник маршруту №3 розглядав можливість подовження маршруту до залізничного вокзалу десь півроку тому через невелику відстань, але потім ця ідея залишилася нереалізованою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.