Четвер, 25 Квітня, 2024

Мешканці Кривого Рогу вимагають від «Укрзалізниці» відремонтувати «Локомотив»

У Кривому Розі вже досить тривалий час не працює басейн «Локомотив», що у Довгинцівському районі. Він знаходиться на реконструкції. Аби пришвидшити цей процес криворіжці зареєстрували петицію на порталі «Розумне місто» з вимогою «закінчити» реконструкцію басейну та ввести його в експлуатацію. Далі на kryvyi-rih-future.

Її автор Ольга Мартинюк згадує, як було добре, коли працював басейн і мешканці Довгинцівського району, і не тільки, водили туди дітей.

«Я вважаю, що необхідно закінчити реконструкцію басейну «Локомотив» і ввести його в експлуатацію в найкоротші строки», – вимагає автор петиції.

Втім, басейн не знаходиться на балансі міста, а отже виділити кошти на його ремонт з міського бюджету не вийде.

Петиція криворожанки викликала жваве обговорення в соцмережах. Як повідомила депутат міської ради Людмила Бурман, басейн відомчий і належить «Укрзалізниці».

«За увесь час Укрзалізниця виділила, здається, 1 мільйон гривень. Принаймні на момент мого звернення десь рік тому було так. Ремонт там вкрай необхідний. Тому варто міськраді, її виконкому провести перемовини з «Укрзалізницею», – зазначила Людмила Бурман.

В свою чергу депутат міської ради Юрій Милобог зауважив, що треба передати «Локомотив» на баланс міста, і як варіант звернутися до земляків-депутатів, які очолюють Комітет з транспорту, щоб ті в свою чергу вимагали від «Укрзалізниці» виділити кошти на ремонт басейну .

«Наглядова рада затверджує бюджет підприємства. Треба просто внести в кошторис ці заходи. Приміщення є їх власністю, вони повинні нею опікуватися. Комітет може запросити до себе на засідання голову «Укрзалізниці» з цього питання, це так само, як ми запрошуємо на комісію керівників наших комунальних підприємств. Ситуація один в один, тільки інший рівень повноважень. Голова комітету з Кривого Рогу», – зауважив Юрій Милобог.

Слід зазначити, що у 2018 році на Prozorro було оголошено торги стосовно розробки «Проекту реконструкції Палацу Спорту “Локомотив” за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Магістральна, 19» вартістю майже 2 мільйони гривень. Втім вони так і не відбулися і значаться як «відмінені».

Нагадаємо, що цього року у Кривому Розі заплановано планують реалізувати 28 проектів будівництва. Зокрема, будівництво нового дитячого садка №38 у селищі Горького, завершення будівництва мосту у парку імені Юрія Гагаріна, реконструкції підземного переходу на вулиці Лермонтова, капремонту будівлі інфекційної лікарні, реконструкції 4-х амбулаторій, тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.