Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Кривому Розі визначено підрядника з будівництва нового онкоцентру

У Кривому Розі визначили підрядну організацію, яка надасть повний комплекс консультаційних послуг з будівництва онкологічного центру. Про це повідомила прес-служба АМКР, яке фінансує будівництво медустанови. Далі на kryvyi-rih-future.

Підрядником стала німецька міжнародна компанія Drees & Sommer. За контрактом загальна вартість робіт складає більше одного мільйона євро. За ці кошти підрядник повинен буде виконати техніко-економічне обгрунтування проекту з аналізом витрат, виконати дизайн і розробку медичної концепції. Також компанія повинна провести експертний консалтинг з приводу придбання радіологічного обладнання.

Вищеназвані роботи розраховані терміном на 6 місяців. Це перша стадія реалізації проекту з будівництва онкологічного центру в Кривому Розі.

«Кривий Ріг стане першим, пілотним містом в Україні, де буде побудована сучасна клініка онкологічного профілю за європейським проектом. Спільно з нашими партнерами ми починаємо перший етап проектування і підготовки до будівництва спеціалізованого медичного закладу, який буде надавати послуги раннього виявлення, діагностики та лікування онкологічних захворювань відповідно до найкращих європейських стандартів.  Робота комфортної для пацієнтів клініки, оснащеної необхідним медичним обладнанням, дасть можливість людям впевненіше боротися з цією недугою, зберігаючи при цьому високу якість життя», – зазначив Мауро Лонгобардо, Генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, що підприємство АМКР підписало тристоронній Меморандум з міською владою Кривого Рогу про будівництво сучасного онкологічного центру у Кривому Розі. Попередня вартість проекту 400 мільйонів гривень. Замовник проекту – Криворізький онкодиспансер. АМКР  контролюватиме освоєння виділених коштів.

Міськрада Кривого Рогу надасть сприяння у підготовці необхідних дозвільних документів на земельну ділянку під будівництво онкоцента, а також за кошти з міськбюджету будуть проведені комунікації та мережі.  Зона відповідальності обласної ради – зведення фундаменту і оформлення дозвільної документації на будівництво і введення об’єкта в експлуатацію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.